Actualiteiten en onze nieuwsfeiten

Nov. 2016

Machinisten en conducteurs van de NS krijgen variatie in hun werk.

NS-personeel op de trein krijgt mogelijk toch meer variatie in het werk. De bonden VVMC, FNV en CNV zeggen dat NS voor de korte termijn toezeggingen heeft gedaan en in april met een volledig nieuw werkpakket wil komen.

Machinisten en conducteurs voerden maandag in Amsterdam nog actie omdat ze vrezen dat hun werk met ingang van de nieuwe dienstregeling eentoniger wordt. Ze zouden vanaf 11 december vaker op dezelfde routes worden ingezet. De bonden zijn daar tegen, omdat personeel dan minder alert zou worden. Ook zouden sommige conducteurs vaker op routes terechtkomen waar meer agressie voorkomt.

Lees meer »
Okt. 2016

Weer een aardbeving in Italië

Het midden van Italië is vanmorgen weer opgeschrikt door een aardbeving. De beving had volgens het Europees-Mediterraan Seismologisch Centrum een kracht van 6,5. Het epicentrum lag ten zuidoosten van de stad Perugia en werd in grote delen van Italië gevoeld.

Lees meer »

Vakbond FNV Zorg en Welzijn heeft aan de bel getrokken over 'De Bascule' in Duivendrecht.

Volgens hulpverleners die er werken zijn er zoveel zaken niet op orde dat de situatie onhoudbaar begint te worden.

De werkdruk is te hoog, de bedrijfsvoering is slecht en de wachtlijsten groeien, aldus de FNV. Er is zo weinig tijd en zoveel administratie dat soms niet-gekwalificeerde hulpverleners, zoals stagiairs, worden ingezet bij jongeren met complexe hulpvragen. Uit meldingen bij het meldpunt dat de bond heeft geopend, blijkt dat er bij De Bascule een angstcultuur heerst. Ze vraagt de IGZ om de situatie te onderzoeken.

Bij De Bascule worden kinderen en jongeren met psychische problemen behandeld, zoals ADHD, autisme en depressie. Bij de instelling was nog niemand beschikbaar voor commentaar.

Bron: Telegraaf

Lees meer »
Sep. 2016
Aug. 2016

Met G-tips krijgt u door middel van video's handige tips!

G-tips, gemak staat bij ons voorop. G-tips geeft u aan de hand van vidoe's informatie over diverse onderwerpen. G emakkelijk toch?

Lees meer »